Didi & Huie Li

Fler bilder på det fina brudparet.

Fick en fråga ang hur jag jobbar med blixtljus utomhus som jag inte hunnit besvara förrän nu.
Till dessa bilder använde jag en studioblixt + batteri. Sköt blixten genom paraplysoftbox, snett ovanifrån och ca 1,5-2m från paret. Jag mätte ljuset med en ljusmätare men det går ju också utmärkt att enbart prova sig fram till rätt exponering.
Det händer även att jag sätter ett ND filter på objektivet för att få så kort skärpedjup som möjligt trots blixtens ljus.

Follow Annas fotoblogg

2 Comments

 1. Svara
  Madde 31 oktober, 2011

  Vilka otroligt vackra bilder:) Lyckligt lottat brudpar som hade dig som fotograf:)

 2. Svara
  Karins fotoblogg 2 november, 2011

  Jag instämmer med föregående! Supersnyggt! Tack för ditt svar!
  Vad är ett ND filter? Låter spännande tycker jag med blixtfotografering utomhus. Jag ska dock testa med en extern blixt genom paraply och jag gissar att det inte ger ett lika fint resultat som med studioblixt. Är det inte dyrt med ett sånt batteri till studioblixt?

  Tack för svar!

  Ha det gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *